Het CARTESIUS MUSEUM is een wijk, in het hart van Utrecht. Waar bedrijven samenwerken met kunstenaars. Je rijdt er met de trein, de bus of met de fiets naar binnen. 's Ochtends, 's middags, 's avonds en 's nachts is het open, alle dagen, het hele jaar. Niet echt? Integendeel! Zie wat de conservatoren ondernemen en doe mee in het CARTESIUS MUSEUM voor Stedelijke Dynamiek en Vernieuwende Samenwerking.

Homepage


Het CARTESIUS MUSEUM is een initiatief dat gedragen wordt door een groot aantal mensen op basis van vrijwilligheid. Samen hebben ze de overtuiging dat dit groot en open samenwerkings-experiment een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzame innovaties voor markt en samenleving. Het CARTESIUS MUSEUM brengt bedrijven, organisaties, kennis en cultuur samen in een open vorm van communicatie en kennisuitwisseling. Wie meent hieraan een bijdrage te kunnen leveren wordt uitgenodigd contact op te nemen.

Centraal informatiepunt: Erik Uitenbogaard
receptie en hoofdconservator


Actieve Stedeling Een zoektocht naar de stad als samenwerkplaats
Kosteloos digitaal beschikbaar



Bottom-up initiatieven van burgers, dikwijls in samenwerking met bedrijven en overheden, geven zicht op de toekomst van de stad. Aanleiding is meestel een collectieve bezorgdheid of gedrevenheid, zoals samen zorgen voor je eigen energie of de opzet van een kinderdagverblijf. Maar soms nemen mensen ook de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de transitie van een complete wijk. Het Werkspoorkwartier in Utrecht is zo’n wijk. Het Cartesius Museum heeft over de afgelopen drie jaar een boek gemaakt. Dit boek geeft een haarscherp tijdsbeeld dat snel zal verouderen. Dat is niet erg, want het is bedoeld als tijdsdocument. Een momentopname van samenwerking aan stedelijke en economische veranderingen. Zichtbaar is de stedelijke dynamiek en de creativiteit en energie van toegewijde individuen om van een vergeten industriegebied een samenwerkplaats te maken. Drie jaren waarin gewerkt is in en aan een wijk die grote veranderingen ondergaat. Waarin samenwerking nieuwe betekenis heeft gekregen, waar valkuilen ontdekt en omzeild worden en waar duiding gegeven wordt aan een realiteit die bijdraagt aan een betekenisvolle marktmaatschappij waarin werken, leren en leven samenvallen.

Beeldsamenstelling en teksten: Erik uitenbogaard en Rob Stolte
Vormgeving: Autobahn, Rob Stolte
Formaat: 200 x 270 mm staand
Omvang: 196 pagina's binnenwerk plus cover
Veel foto's en korte teksten. Met medewerking van velen.

Vraag het boek nu aan! Gratis
Online inzien kan ook

Helaas ging vlak voor de eindstreep de uitgeverij failliet. Een gedrukt exemplaar van het boek zal er voorlopig niet komen. We hebben daarom beslotenm het boek digitaal beschikbaar te stellen, kosteloos! Het gaat echter om een groot bestand, een pdf van ruim 61MB. We sturen je dit graag toe via WeTransfer zodra we onderstaande gegevens hebben ontvangen.


Aanvraagformulier boek:

Bedrijfsnaam
Adres
Plaats
/beroep
Sector
  Stuur naar bovenvermeld emailadres zonder enige kosten de pdf (ruim 61 MB) van het boek Actieve Stedeling, een zoektocht naar de stad als samenwerkplaats.