Het CARTESIUS MUSEUM is een wijk, in het hart van Utrecht. Waar bedrijven samenwerken met kunstenaars. Je rijdt er met de trein, de bus of met de fiets naar binnen. 's Ochtends, 's middags, 's avonds en 's nachts is het open, alle dagen, het hele jaar. Niet echt? Integendeel! Zie wat de conservatoren ondernemen en doe mee in het CARTESIUS MUSEUM voor Stedelijke Dynamiek en Vernieuwende Samenwerking.

Homepage


Het CARTESIUS MUSEUM is een initiatief dat gedragen wordt door een groot aantal mensen op basis van vrijwilligheid. Samen hebben ze de overtuiging dat dit groot en open samenwerkings-experiment een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzame innovaties voor markt en samenleving. Het CARTESIUS MUSEUM brengt bedrijven, organisaties, kennis en cultuur samen in een open vorm van communicatie en kennisuitwisseling. Wie meent hieraan een bijdrage te kunnen leveren wordt uitgenodigd contact op te nemen.

Centraal informatiepunt: Erik Uitenbogaard
receptie en hoofdconservator

Ontvang nieuwsbrief

Open laatste nieuwsbrief

Inschrijven voor perslijst

Creatief professionals

Schrijf je in als creatief professional om mee te kunnen doen. Samenwerking, activiteiten en projecten, betaalde klussen en een snel groeiend netwerk. 

Door je in te schrijven kunnen we je gericht op de hoogte houden en eventueel benaderen voor concrete projecten.

Inschrijven creatief professionals


Hoezo creatief professionals? Professionals in de creatieve disciplines delen als eigenschap dat hun intuïtie deel uit maakt van hun professioneel repertoire. Zij denken en handelen vanuit een voor hun werk noodzakelijke balans tussen redenatie en intuïtie. Daarmee hebben creatief professionals potentieel een voorsprong als het gaat om betekenisgeving op zowel praktisch als op intellectueel niveau. Dit vermogen wordt steeds vaker herkend en benut.

In het CARTESIUS MUSEUM staat de creatief professional in het brandpunt van oplossingsgerichte veranderingen. Bij alle samenwerking en alle activiteiten van alle conservatoren zullen creatief professionals ondernemend participeren in onderzoek en ontwikkeling om kennis in nieuwe betekenissen en nieuwe perspectieven te kunnen plaatsen. In samenwerking met bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen, onderwijs, kennisinstellingen worden creatief professionals uit de regio actief betrokken om tot nieuwe concepten te komen, met de moderne burger als uitgangspunt.

Ben je creatief professional, zoals modeontwerper, illustrator, beeldhouwer, game-designer, theatermaker, musicus, of ontwerper, laat dan graag weten of je aan activiteiten mee wilt werken. Sommige projecten zullen vooral plezier en samenwerking opleveren maar andere kunnen wel degelijk ook een financiële opbrengst hebben. Veel hangt af van de creativiteit die we gezamenlijk genereren om elke activiteit zinvol, nuttig, aangenaam, duurzaam en innovatief te verbinden met markt en samenleving.
Schrijf je in als creatief professional en eventueel ook bij een of meer van de activiteiten van de conservatoren. Daardoor blijf je op de hoogte van nieuwe activiteiten. Ga voor een overzicht van de activiteiten naar de homepage.

Hou je liever wat afstand, schrijf je dan in voor de nieuwsberichten.

Inschrijven voor nieuwsberichten
Ga naar Playground Cartesius en deel jouw idee en/of werkruimte. Ook voor wie ruimte zoekt in het Cartesiusgebied is dit de ideale plek. Website.